Vastaa Viestiin

kind loskoppelen en aan andere ouders aankoppelen

vanderhall
vanderhall
Viestit: 96
Sukupuu: Ei-graafinen
Tarkastele heidän sukupuutaan.
Goede morgen, daar ben ik weer.

Kleinzoon heeft in zijn enthousiasme te veel kinderen aan het zelfde echtpaar gekoppeld. Zijn in feite twee zussen gehuwd met echtgenoten die toevalling (bijna) dezelfde naam hebben. Vraag is dus: hoe de betreffende kinderen los te koppelen en aan het andere stel aan te koppelen? Tweede vraag maar meteen stellen: hoe ontbind je een huwelijk? Ik zelf werk met Heredis, dus weet niets van de techniek van GeneaNet. Staat er ergens een handleiding om het goed te leren?
met groet,
Robert van der Hall (namens Didier)

wimdeckers
wimdeckers
Moderator
Viestit: 5517
Kinderen loskoppelen en huwelijken ontbinden gaat via het scherm 'Partnerschap bewerken'. Daarvoor dus naar het profiel van een van de ouders gaan, en kiezen voor 'Bewerken' en Partnerschap bewerken'.

Geheel onderin kan men dan achter de naam van een kind klikken op 'Losmaken'. Daarna kan het kind aan de juiste ouders gekoppeld worden, middels 'Kind toevoegen', dus vanuit de ouders.
Dan alleen de achter- en voornamen en het geslacht van het kind invoeren, en klikken op 'Bevestigen'. Daarna volgt weer de melding van het systeem dat er al personen zijn met de zelfde namen, en dus ook het lijstje waaruit het kind dan geselecteerd kan worden. Daarna klikken op 'Verbinden'.

Om een huwelijk te ontkoppelen kan men op het scherm 'Partnerschap bewerken' klikken op 'Link tusse deze personen verwijderen'. Daarmee wordt het hele gezin ontbonden, dus ook eventuele kinderen die daaraan gekoppeld waren. Het is dus zaak om even goed te kijken welk huwelijk men ontbindt.

vanderhall
vanderhall
Viestit: 96
Sukupuu: Ei-graafinen
Tarkastele heidän sukupuutaan.
Werkt perfect met dank! Zal het kleinzoon leren..................

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Geneanet, technische vragen”