Vastaa Viestiin

wat is het nu eigenlijk van geanet is het veilig

greetjepittery
greetjepittery
Moderator
Viestit: 2247
Sukupuu: Graafinen
Tarkastele heidän sukupuutaan.
ZIJN DE GEGEVENS OP GNN CORRECT?
Een onbeantwoorde vraag die lanceerster van dit forumdebat ook stelde...
Eigenlijk is het een verkeerde vraag die we ons (ik ook!) stellen en moet het zijn :
ZIJN MIJN GEGEVENS CORRECT OP MIJN GNN-DATABASE?!?
Nee, we gaan niet 'schooljuffen' hoor, maar het is een 'doodsimpele' maar cruciale vraag waarom alles draait!
We hebben afgelopen weekend weer dat absolute 'numero uno' topic besproken over 'PRIVACY', maar... de tweede in de TOP-10 discussies blijft... het KOPIEREN...  Ook daar hebben we samen al heel wat debatten over volgeschreven op GNN-blogs & -forum... twee redenen :
- Mensen werken ontelbare uurtjes aan hun research en het doet altijd plezier om eens een bronvermelding & bedankje te vermelden...
- Foutieve gekopiëerd gegevens verspreiden zich als een virus...  Kijk ev. eens naar het beruchtse voorbeeld uit mijn boom onder praatcafé / 10 websites on line, dd.22.11.2014.
En nog eens :
- Het is niet omdat 5 collega's 'A' zeggen en 1 collega 'B' dat die 5 gelijk hebben (meestal wel).
- Opletten met 'dode' stambomen die niet meer worden aangepast; ook zijn ze soms letterlijk van mensen die overleden zijn en die niet de digitale middelen hadden zoals wij (bvb ik heb zelf aan de hand van digitale Staten van Goed enkele fouten uit mijn boom kunnen vlooien!).

En, nu we hier toch zijn, nog een reactie op wat Tom juist voor mij neertikte :
"Die zogenaamde 'privégegevens' kan je toch overal vinden"... Ja, wij hadden langs moederskant al een gedrukte stamboom in de jaren 1960 met alle gegevens (incl. adressen) minitieus genoteerd... tot op vandaag 'zalig' voor mijn moeder die iedereen uit haar dorp & omgeving kende... Regelmatig checkt ze dat boek, voor verjaardagen bvb en dan belt ze die mensen op (mijn eerste mailtje deze morgen was een GV van GNN... leuk!).  Met DIGITAAL publiceren nu gaat het wel de wereld rond...
Maar, verschil van standpunten & meningen zullen blijven... niet erg... verijkend soms!
Elkaar beGRIJPen hoeft zelfs niet, maar... gewoon proberen mekaar te verSTAAN, zich es inleven in de manier van denken & voelen van de ander + er rekening mee houden; meer niet.
NB - Die casus van je "25% joodse" vriend was in de voorwaardelijke wijs gesteld (= als... dan zou...).  Of minderheidsgroepen bij ons nog zo zullen aangevallen worden zoals in de jaren 1940? Ik denk & ik hoop van niet, maar... het gebeurt wel in andere continenten op dit eigenste moment! 
Ik denk dat we met z'n allen 'alles' eens gezegd hebben en dat was tof.  da-aag en tot we mekaar nog es tegenkomen op een volledig andersoortig debat, Greta

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Genealogisch Praatcafé”