Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Sukujuuria pitkin Rantsilan historiaan

Kirjoittanut admin 29.7.2014

siikkis.fi - Sukujuuria pitkin Rantsilan historiaansiikkis.fi:
Siikalatva/Rantsila Suunnilleen vuonna 1540 Olli Toppi (nyk. Toppila) saapui Limingasta Rantsilaan ja perusti uudistilansa Siikajoen rantaan lähelle Frantz Eerikinpojan tilaa. Nämä herrat mainitaan usein paikkakunnan ensimmäisiksi talollisiksi, mutta tuolloisessa Frantsilassa oli noihin aikoihin jo olemassa oma kyläyhteisönsä.
Nyt kylän alkuhämäriä on alettu selvittää Toppilan jälkeläisten toimesta. Laajalle levinneen suvun historia kietoutuu niin tiukasti kylän kehityksen ympärille, että sukuselvitys tulee samalla olemaan myös Rantsilan yleishistorian selvittämistä.
– Alueen historia sidotaan suvun jäseniin. Haluamme perehdyttää lukijat vanhoihin elinkeinoihin, tapoihin ja säätyihin ja haluamme näyttää, miten rankkaa elämä on tuolloin ollut ja mistä se leipä on revitty, kuvailee Ulvilassa asuva sukutukija Petri Syväkuru.

siikkis.fi – Sukujuuria pitkin Rantsilan historiaan

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy