Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Köyhä kulkuri pelasti suomen kielen – “Ilman Matti Pohdon työtä olisimme kuin ö allakan laidassa”

Kirjoittanut Jean-Yves 3.4.2017
 

Matti Pohdon syntymästä tuli kuluneeksi 200 vuotta 7.3.2017. Pohto, joka Kirja-Mattina paremmin tunnetaan, oli köyhän talon poika, joka pidätettiin toistuvasti lapsuudessaan irtolaisuudesta. Kiinnostus kirjoihin ja tarinoihin Matilla syntyi kuitenkin jo pienenä poikana. Kirjailija Sisko Thors on tutkinut Pohdon elämää kirjassaan Kirja-Matin matkassa.

Source

1 kommentti

Tuntematon kulkuri minulle. Hyvä, että on pelastanut suomen kielen. Tosin hänen eläessään Elias Lönnrot toimi Kajaanissa piirilääkärinä ja kirjoitteli Kalevalan “joutotöinään”. Kirjoitteli myös Kainuun kurjuudesta Helsinkiin.


Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy