Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Valokuvaa lähellä olevia muistolaattoja 17. - 27. tammikuuta 2019 välisenä aikana. Katso miten osallistua.
Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Lukijat kertovat sukunsa ja lähipiirinsä tarinoita vuodelta 1918, osa 4

Kirjoittanut Jean-Yves 5.1.2018
 

Isä joutui ampumaan tutun suutarin

Eräänä päivänä isäni Joonas, 17, ja setäni Veini, 19, lähtivät ilman äitinsä lupaa Luhangan kirkolle, jossa oli valkoisten komentokeskus.

Isäni sai jäädä kotijoukkoihin, mutta Veini joutui rintamalle. Isäni joutui lähtemään etsimään henkilöitä, joita epäiltiin punaisten puolella oleviksi. Kerran he lähtivät Onkisalon saareen etsimään kahta karkulaista, joista oli saatu vihiä. Näiden epäiltiin piileskelevän pienessä mökissä. Heitä ei löydetty. He olivat olleet navetassa, menneet takaikkunasta ulos ja hiihtäneet karkuun.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy