Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Valokuvaa lähellä olevia muistolaattoja 17. - 27. tammikuuta 2019 välisenä aikana. Katso miten osallistua.
Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Sadat vainajat halutaan kaivaa ylös Heinolassa – sisällissodan uhrit lepäävät keskellä vilkasta teollisuusaluetta

Kirjoittanut Jean-Yves 23.1.2018
 

Heinolassa suunnitellaan sisällissodan aikaisen joukkohaudan siirtämistä kirkon hautausmaalle. Joukkohauta sijaitsee keskellä vilkasta teollisuualuetta. Siirto olisi poikkeuksellinen, sillä joukkohaudassa saattaa levätä jopa kolme sataa vainajaa. Heinolan kaupunki ja puunjalostusyritys Versowood Oy ovat hakeneet töille lupaa Itä-Suomen aluehallintovirastolta.

Vainajan siirtolupahakemukset ovat verraten harvinaisia. Viime vuonna niitä jätettiin lupaviranomaisena toimivaan Itä-Suomen aluehallintovirastoon koko maasta yhteensä 17. Yleensä tuhkan tai ruumiiden siirtolupahakemukset koskettavat yksittäisiä vainajia, joiden nimi on tiedossa.

Source

1 kommentti

Onko tiedossa ketä sinne on haudattu? Voiko siellä olla muitakin kuin Heinolassa teloitettuja. Onko siellä nimettömiä uhria paljon. Minulla on tiedossa eräs henkilö, josta en ole saanut tietoja ja hän kuollut kapinassa 1918. Nimi Yrjö Anselm Niklaksenpoika Lahelin, syntynyt 21.4.1900 Korpilahti ja kuollut kapinassa. Näin on minulle kerrottu. Ollut kenties Helsingissä, kun hänet on ammuttu.


Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy