Geneanetin Uusi Tarjous ja Varteen Otettava Malli: Vuoden jälkeen. Olkaa ystävällisiä ja lukekaa tämä blogi, missä selitetään Geneanetin mallin perusteet.
Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Sadat vainajat halutaan kaivaa ylös Heinolassa – sisällissodan uhrit lepäävät keskellä vilkasta teollisuusaluetta

Kirjoittanut Jean-Yves 23.1.2018
 

Heinolassa suunnitellaan sisällissodan aikaisen joukkohaudan siirtämistä kirkon hautausmaalle. Joukkohauta sijaitsee keskellä vilkasta teollisuualuetta. Siirto olisi poikkeuksellinen, sillä joukkohaudassa saattaa levätä jopa kolme sataa vainajaa. Heinolan kaupunki ja puunjalostusyritys Versowood Oy ovat hakeneet töille lupaa Itä-Suomen aluehallintovirastolta.

Vainajan siirtolupahakemukset ovat verraten harvinaisia. Viime vuonna niitä jätettiin lupaviranomaisena toimivaan Itä-Suomen aluehallintovirastoon koko maasta yhteensä 17. Yleensä tuhkan tai ruumiiden siirtolupahakemukset koskettavat yksittäisiä vainajia, joiden nimi on tiedossa.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy