Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Valokuvaa lähellä olevia muistolaattoja 17. - 27. tammikuuta 2019 välisenä aikana. Katso miten osallistua.
Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Suomalaisen nälän historia: Pettuleipää, lapamatoja ja häpeää

Kirjoittanut Jean-Yves 6.2.2018
 

Suomi näki 1900-luvulla usein nälkää. Sodat ja pulat johtivat kuolemiin. Leipäjonot toivat takaisin menneeksi luullun nälän häpeän.

Itsenäisen Suomen ensimmäistä joulua vuonna 1917 vietettiin loskasäässä. Vaikka maa oli saavuttanut tärkeimmän, itsenäisyytensä, joulua synkensivät ruokapula, köyhimmissä perheissä suoranainen nälänhätä. Joulupöytiin katettiin korvikkeita. Elintarvikehallituksen silloisten raporttien mukaan neljännekselle suomalaisista ei riittänyt edes leipää tai viljaa. Ruokatarvikkeita jouduttiin säännöstelemään, ja pääkaupungissa jonotettiin tunteja ruoan hankkimiseksi.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy