Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Suomalaisen nälän historia: Pettuleipää, lapamatoja ja häpeää

Kirjoittanut Jean-Yves 6.2.2018
 

Suomi näki 1900-luvulla usein nälkää. Sodat ja pulat johtivat kuolemiin. Leipäjonot toivat takaisin menneeksi luullun nälän häpeän.

Itsenäisen Suomen ensimmäistä joulua vuonna 1917 vietettiin loskasäässä. Vaikka maa oli saavuttanut tärkeimmän, itsenäisyytensä, joulua synkensivät ruokapula, köyhimmissä perheissä suoranainen nälänhätä. Joulupöytiin katettiin korvikkeita. Elintarvikehallituksen silloisten raporttien mukaan neljännekselle suomalaisista ei riittänyt edes leipää tai viljaa. Ruokatarvikkeita jouduttiin säännöstelemään, ja pääkaupungissa jonotettiin tunteja ruoan hankkimiseksi.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy