Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Kuopion tori oli pitkään hevoskaupan keskittymä

Kirjoittanut Jean-Yves 13.3.2018
 

Kuopion kauppatorin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 200 vuotta.

Vielä 1800-luvun alkuvuosina Kuopio oli pieni kyläpahanen. Väestörekisterin mukaan kaupungissa oli vain reilu tuhat asukasta. Koko kaupunki rajoittui käytännössä sataman, Kuopionlahden, Haapaniemenkadun ja Suokadun väliselle alueelle. Ensimmäinen virallinen tori saatiin Kuopioon nykyisen Snellmanin puiston paikalle vuonna 1776. Aluksi se toimi Suurtorin nimellä, vuonna 1788 nimi muuttui Kustaantoriksi.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy