Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Agricola ei keksinyt kieltä tyhjästä – suomea puhuttiin jo ennen Abckiriaa

Kirjoittanut Jean-Yves 9.4.2018
 

Mikael Agricolan ja suomen kielen päivää vietetään 9. huhtikuuta eli Agricolan kuolinpäivänä. Hänet tunnetaan suomen kirjakielen luojana, ja ansioihin kuuluu esimerkiksi Abckiria ja raamatunkäännös Se Wsi Testamentti.

Yleinen käsitys on, että etenkin kirjoitetun suomen kielen tarina alkaa Agricolasta. Helsingin yliopiston kirkkohistorian laitoksen yliopistonlehtori Tuomas Heikkilä muistuttaa, että Agricola ei kehittänyt kieltä tyhjästä. Suomea puhuttiin jo ennen häntä ja kirjoitettua sanaakin maasta löytyy jo 1100-luvulta. Vanhimmat säilyneet kotimaiset kirjoitetut sanat löytyvät esineistä, kuten miekoista.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy