Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Geneanet > Lisää > Blogi > Sukututkimus

Santahaminan vaiettu joukkohauta: maassa lepää 1300 nälkään, tauteihin tai teloitettuna kuollutta suomalaista

Kirjoittanut Jean-Yves 23.7.2018
 

Helsingin varuskuntasaaressa on punavankien hautausmaa, jossa lepää noin 1 300 nälkään, tauteihin tai teloitettuna kuollutta suomalaista. Joukkohaudasta vaiettiin lähes 90 vuotta – ei vähiten siksi, että osa vangeista oli ammuttu ilman lainmukaista tutkintaa.

Sadan vuoden takaisen vankileirin alueelta Helsingin Santahaminassa kyetään vasta nyt osoittamaan täsmällisesti paikka, jossa pantiin toimeen toukokuussa 1918 kymmeniä laittomia teloituksia. Miehet ja naiset ammuttiin aamuisin kello 6 auringon ensi säteiden noustessa valaisemaan heidän viimeiset katseensa.

Source

3 kommenttia Edelliset kommentit

Murha ei rikoksena vanhene koskaan.


On hienohomma että niistä kerrotaan, Minun sanavarastossa on Lahtari.


Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy