Mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet -kokemukseenne.

Geneanet on vapaa mainoksista ja mainosten esto saattaa vaikuttaa Geneanet kokemukseesi. Ehdotamme, että suljet Mainos Estosi käyttäessäsi Geneanettiä (klikkaa MainoksenEston kuvaketta ja valitse kytke pois päältä "käytössä tällä sivulla").

Valokuvaa lähellä olevia muistolaattoja 17. - 27. tammikuuta 2019 välisenä aikana. Katso miten osallistua.
Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Suomi kulki sisällissodasta sovintoon valtuustosalien kautta – arkisten pulmien ratkominen yhdisti hävinneet ja voittajat

Kirjoittanut Jean-Yves 3.9.2018
 

Sisällissodan viimeiset ruumiskasat oli tuskin saatu siivottua, kun Helsingin kaupunginvaltuustossa jo paukuteltiin puheenjohtajan nuijaa. Sota päättyi huhtikuussa 1918 ja joulukuussa pääkaupungissa järjestettiin ensimmäiset demokraattiset kunnallisvaalit.

Talvisodan ihme tunnetaan. Historiantutkija Kati Katajiston mielestä 1918 sisällissodan ihme on vähintään yhtä suuri. Suomalaiset järjestäytyivät ja ryhtyivät rakentamaan perustaa hyvinvointivaltiolle samaan aikaan kun viimeisten teloitusten laukaukset vielä kaikuivat korvissa.

Source

1 kommentti

On hienoa että asiaa kerrotaan ja julkaistaan asioita jotka on kielletty valkoisten toimesta..


Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy