Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Venäläiset hävittivät kaiken eteensä tulevan nykyisen Vantaan alueella 300 vuotta sitten – Keskeltä liikenteen melua löytyy kuitenkin vielä 1700-luvun aarre

Kirjoittanut Jean-Yves 7.3.2019
 

Porvoontien varressa, Honkanummen hautausmaata vastapäätä sijaitsee punainen hirsitalo, jonka vaatimaton ulkonäkö saattaa hämätä. Taloa voisi luulla vanhaksi ja rähjäiseksi puutaloksi, joka on likimain unohdettu. Hautausmaan lisäksi naapurissa on seksikauppa, ja sen ohi ajaa autoja kovaa vauhtia.

Todellisuudessa tuo rakennus, Malmarsin krouvi, on yksi vanhimmista asuinkäytössä olleista rakennuksista Vantaalla. Todennäköisesti 1760–1770-lukujen aikana rakennettu talo on ainoa kestikievariksi rakennettu talo, joka on säilynyt nykyisen Vantaan alueella.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy