Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Kaupungin oma “Panteon”, Suomen ensimmäinen uimahalli, yläluokkainen taidekoti 100 vuoden takaa

Kirjoittanut Jean-Yves 28.10.2019
 

Olet saattanut kulkea Helsingin kaduilla ihaillen talojen kauniita julkisivuja ja sitten olet astunut kauppakeskuksen kliinisen valkoiseen maailmaan. Miksi et ensi kerralla astuisi kauniin jugend-talon sisälle tai kiipeäisi talon torniin? Helsingin salaiset helmet ovat upeita tiloja kattomaalauksineen ja krumeluureineen – mutta niistä tietää vain harva.

Tämä keltainen Karl Ludvig Engelin suunnittelema, vuonna 1845 käyttöön otettu kirjastorakennus saattaa jäädä Senaatintorilla Tuomikirkon varjoon. Älä anna tämän häiritä, sillä Kansalliskirjasto on erityisesti sisäpuolelta upea ilmestys. Kun eteisen lokeroon on jättänyt laukkunsa, aulaan astuu kuin kuninkaallinen palatsiinsa.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy