Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Talot kertovat: Raittiusseura oli aikansa suurin aatteellinen kansanliike – ja työsarkaakin oli!

Kirjoittanut Jean-Yves 3.3.2020

Kuningas Alkoholi oli Porvoossa sitkeästi viihtyvä vieras 1800-luvun loppupuolella. Ei ihme, että maan suurimmaksi aatteelliseksi kansanliikkeeksi 1880-luvulla kasvanut Raittiusliike sai täälläkin nopeasti jalansijaa.

Viinanmyyntiä oli yritetty suitsia kaupungissa monin keinoin jo pitkään. Viinan kotipoltto oli kielletty koko maassa jo vuosikymmeniä aikaisemmin, myyntioikeuksia rajoitettiin ja alkoholipolitiikka kiristyi vuosi vuodelta. Silti samaan aikaan pohdittiin, pitäisikö työväen ruokaloissa tarjota vain ruokaa, vai myös alkoholipitoista juotavaa. Tähän asti oli ajateltu työmiehen tarvitsevan sekä ruokaa että ryypyn.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy