Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Hevoskyydillä viimeiselle matkalle – Maliskylän historiaan kuuluvat ruumisvaunut kunnostettiin käyttöön

Kirjoittanut Jean-Yves 28.4.2020

Maliskylältä Nivalasta löytyy kulkuneuvo, jollaisia ei Suomessa monta ole. Vuosikymmeniä unohduksissa olleet hevosvetoiset ruumisvaunut on kunnostettu Museoviraston avustuksen tuella kunniakkaaseen tehtäväänsä kuljettaa vainaja viimeiselle matkalle.

Kärryt puuhasi Maliskylälle 1910-luvulla kylän asukkaisiin kuuluvan Maritta Vuorelan miehen isoisä.

– Täällä ruumiit kuljetettiin ennen vanhaan metsäreellä tai työkärryillä. Juho Vuorela, joka oli tullut Nivalaan Etelä-Pohjanmaalta, oli ilmeisesti siellä nähnyt, että niitä varten voisi olla ihan oma kulkuneuvo, Vuorela kertoo ruumisvaunujen historiaa.

Source

1 kommentti

Great…we have a couple left from the time when the villages had their own – even groups of farms.


Katso lisää

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy