Nyt voit oppia suvun nimiä ja paikkoja Geneanetin DNA:n avulla joita DNA sukulaisesi jakavat. Löydä nämä uudet optiot
Geneanet > Lähteet > Blogi > Sukututkimus

Suomen bkt kriisien puristuksessa – samoista vuosista Ruotsi selvinnyt paremmin

Kirjoittanut Jean-Yves 6.5.2020

Koronapandemian vaikutus bruttokansan­tuotteeseen voi kriisin pitkittyessä muodostua pahemmaksi kuin lamojen ja jopa käymiemme sotien aikoina. Naapurimme on aina kulkenut omaa tietään ja pienemmin kolhuin.

Toistaiseksi pahin isku Suomen bruttokansan­tuotteelle tällä ja viime vuosisadalla on ollut Ensimmäinen maailman­sota ja sisällis­sota. Erityisesti esiin nousee vuosi 1917, jolloin romahdus oli suurin eli -16,1 prosenttia. Toiseksi suurin lasku, -13,3 prosenttia, tuli vuonna 1918. Maailmansotaan osallistumattomaan Ruotsiin verrattuna madonluvut ovat moninkertaiset.

Source

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy