Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Geneanet DNA: DNA Yhteensopivuuksien Tarkkuuksien Tasoja on Parannettu

Kirjoittanut Jean-Yves 24.9.2020

Viime päivinä kaikki DNA yhteensopivuudet on arvioitu uudelleen, ja monia uusia sukulaisuuksia on löydetty. Olemme myös parantaneet DNA yhteensopivuuksien tasoja.

Siirry valikon “Tarkastele DNA yhtäläisyyksiä”.

DNA luettelo yhteensopiivuksissa oli ennen vain kaksi tarkkuuden tasoa, jotka näytettiin vihreällä ja punaisella pallukalla.

Keskivahva taso on lisätty oransisella pallukalla.

• Vihreä pallukka osoittaa vahvaa paikkansa pitävyyttä.

• Oranssinen on keskiverto vahva; jaettu DNA saattaa olla sattumanvaraista.

• Punainen pallukka osoittaa alhaista paikkansa pitävyyttä, eikä se salli kertoa, mikäli kyse on etäinen sukulaisuus vai onko se sattumaa.

Olemme myös lisänneet option, jolla voi lajitella DNA yhteensopivuuksia paikkansa pitävyyden tason mukaan. Tämä optio on käytettävissä oikealta ylhäältä luettelon DNA yhteensopivuuksista.

Miten tähän keskiverto tasoon on päädytty?

Totesimme monen DNA yhteensopivuuksilla olevan alhainen taso (punainen pallukka) monien ollessa epäilemättä DNA sukulaisia. Päämääränä oli osoittaa näiden tulosten auttamaan teitä sukututkimuksessanne. Olemme päättäneet suodattaa DNA segmentit, joita jäsenet ovat jakaneet. Toiset vähemmän laadukkaita kun toiset.

Monet samaan väestöryhmään kuuluvat jakavat muutamia DNA segmenttejä. Näitä segmenttejä kutsutaan IBP (Identical by Population) identtisiksi väestön kanssa. Ne synnyttävät suuria määriä sukulaisuuksia varmuudella henkilöiden välillä, mutteivät ole tunnetusti merkittäviä geneettisessä sukututkimuksessa. Geneanettiin tuotujen DNA tiedostojen tunnistimme eräistä näistä segmenteistä ja huomoida ne laskettaessa DNA yhteensopivuuksien tasojen paikkansa pitävyyttä. Siitäkin huolimatta kun kaikki DNA segmentit olivat kahden henkilön jakamia identtisiä väestön mukaan (IBP) , oli sukulaisuudella alhainen paikkansa pitävyys. Kun ainakin yksi segmentti on kahden henkilön jakama DNA, IBP on sukulaisuudella keskiverto tarkkuus.

Pitäkää mielessänne minkä värinen pallukka on. Sukulaisuus voi olla varma tai epävarma (osittain jaettavissa DNA alle 0,7 %). Nämä kolme tarjoamaamme paikkansa pitävyyden tasoa on tarkoitettu auttamaan teitä keskittymään mielenkiintoisiin sukulaisiin sukututkimuksen kannalta.

Paras tapa vahvistaa DNA yhteensopivuus on, että sinulla on oma sukupuusi Geneanetissä, jotta voit verrata sitä mahdollisiin sukulaisiisi. Geneanet DNA tarjoaa monia mahdollisuuksia sinun löytää yhteisiä esivanhempia:

• Eräät ehdotukset yhteisistä sukulaisista saattaa näyttää sukunimiä ja paikkoja, joita jaat muiden Geneanet jäsenten kanssa.

• Mikäli olet Premium jäsen, voit välittömästi tarkastella yhteisiä jakamiasi esivanhempia toisten Geneanet jäsenten kanssa.

Muutamia uusia optioita on suunnitteilla mahdollistaakseen sinun edetä sukututkimuksessasi.

Mahtavia löytöjä!

Tarkastele DNA yhteensopivuuksiasi

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy