Osallistu Geneanet Viikonloppuna 21.-23. Toukokuu 2021 'Tallentakaa Hautamme'! Löydä miten tehdä
Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Geneanet DNA yhteensopivuuksien päivitys

Kirjoittanut Jean-Yves 12.4.2021

Chromosome selaimen vapauduttua, jotku teistä huomauttivat tosiasta, että monen DNA yhteensopivuuksien segmentit sijaitsivat samassa asemassa kromosomeissa. Tässä käännyimmekin huolestuneiden puoleen ja esitämme tekemämme muutokset tarjotaksemme Teille parempia tuloksia.

Edellisessä viestissämme selitimme, että eräät DNA segmentit jakautuvat monen henkilön kesken, vaikkakin tuottaen monta DNA yhteensopivuutta, jotka eivät ole oikein relevantteja sukututkimuksen näkökulmasta. Kiitos Geneanettiin ladattujen tiedostojen olemme saaneet tunnistettua määrätyn määrän alueita, mistä nämä segmentit ovat lähtöisin, ja ottaneet ne laskuissa mukaan DNA yhteensopivuuksien tasojen tarkkuuksia laskemissa. Todellisuudessa kaikkien jaettujen DNA segmentit esitetään vain tunnistetuilla alueilla. DNA yhteensopivuudella on heikko tarkkuus (punainen pallukka), joten on normaalia toiminnan turvaamiseksi eräiden segmenttien DNA yhteensopivuuksien sisällä.

Jotta voitaisiin tarjota relevanteimpia tuloksia, olemme muuttaneet DNA yhteensopivuuksien esityksen kriteereitä. Muutamien päivien päästä ovat tulokset nähtävissä DNA yhteensopivuuksien listassa. Tässä muutokset, jotka sisältyvät tähän päivitykseen:

  • DNA yhteensopivuudet, jotka sisältävät vain tämänhetkiset segmentit tunnistetuilla alueilla (tällä hetkellä alhaista tarkkuutta ei enää näytetä);
  • DNA yhteensopivuudet eräät tunnistetuilla alueilla tullaan edelleen näyttämään, mutta nämä segmentit tunnistetaan Chromosome selaimessa ja viedyssä CSU tiedostona;
  • DNA yhteensopivuudet koostuen pienistä segmenteistä (vähemmän kuin 12,5 cM) tullaan nyt näyttämään.

Seuraamalla näitä muutoksia kehittvät myös tarkkuuksien tasot:

  • Alhainen tarkkuustaso (punainen pallukka) korreloi nyt DNA yhteensopivuuksiin segmenttien harmonisointiin, joiden koko ei ylitä 10 cM;
  • Medium tarkkuustaso (oranssi pallukka) sisältyy nyt suurempien kuin 10cM segmenttien koostumukseen (mutta ei yllä korkean tarkkustason kynnysarvoa) yhtä hyvin kuin ainakin puoleen DNA yhteensopivuusien kanssa niiden esitettyjen tunnistetuiden alueiden kanssa (vaikkakin nämä yhteensopivuudet ohittavat korkean tarkkuuden kynnysarvon.

Tuloksena tämän päivityksen, saattavat DNA yhteensopivuuksiesi määrä laskea tai lisääntyä, mutta huolimatta niiden määrästä, näiden muutosten tarkoitus on kohottaa niiden laatua.

Pitäkää kuitenkin mielessänne, minkä värinen pallukka on. Löydetty sukulaisuus voi olla todellinen tai päinvastoin olematon (erityisesti jaetussa DNA prosentteina alle 0,7 %). Tarkkuuksien kolmen tason olevan mielestämme yksinkertaisesti tarkoitettuna Teidän keskittymistä sukulaistenne etsintään, joita katsomme merkityksellisimpinä sukututkimuksen kannalta.

Nämä parannukset mahdollistavat meidän tarjota Teille luettelon DNA yhteensopivuuksista, joita Te ja Teidän geneettiset sukulaisenne jakavat.

Tavataan pian ja nauttikaa löydöistä Geneanetissä!

DNA yhteensopivuutenne

Olkaa ystävällisiä ja toimittakaa kysymyksenne forumillemme

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy