Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Uutta Geneanet DNAssa: siirry eteenpäin jaettujen DNA serkkujen kanssa

Kirjoittanut Jean-Yves 3.8.2021

DNA segmenttejä visuaali työkaluja netissä seuraten viime helmikuusta, olemme tyytyväisiä saadessamme näyttää sinulle uuden ilmentymän Geneanet DNAssa jaettujen serkkujen listan, joita sinulla on jokaisen DNA sukulaisesi kanssa. Ota selvää miten se toimii!

Sukututkimuksen genetiikassa on tärkeä tutkia DNA yhteensopivia serkkuja vahvistamalla tai sulkea pois joitain sukulaisia. Esim. nimesi on Asko ja sinä jaat DNAsi Benjamin, Eilan ja Dorothean kanssa. Lisäksi et tiedä, mikäli sukulaisesi Benjamin on myös Eilan ja Davidin serkku.

Siirry syvemmälle tutkimalla yhteisiä esivanhempiasi

Tämän uuden ilmentymän myötä tarkastellessasi Benjamin DNA sukulaisia tule näkemään, (mikäli he ovat olemassa) linkin sinun ja muiden DNA yhteensopivuuksiesi kanssa, ja segmenttien määrän, joita te kaikki jaatte (joskus kolmikanta segmenteiksi kutsutta), koska kolme henkilöä jakaa. Siitä erittäin hyödyllisiä supistuksia esimerkkejä:

  • Mikäli tiedossasi on yhteisiä esivanhempia Benjamin kanssa ja, että hänellä on yhteisiä DNA segmenttejä Eilan kanssa, on mitä todennäköisintä, että Eila jakaa yhteisiä esivanhempia sinun ja Benjamin kanssa.
  • Toisaalta, mikäli sinulla on yhteisiä DNA segmenttejä Dorothean kanssa, mutta Benjamin ei esiinny jaettujen serkkujen listassa, voit sulkea pois yhteisten esivanhempien sinun ja Dorothean välillä eivät ole sukua Benjamiin vaan, että sinä olet sukua jollain muulla tavalla.

Toinen konkreettinen esimerkki: mikäli olet ladannut Geneanettiin toisen vanhempiesi DNA tiedoston ja, mikäli joku DNA yhteensopivuuksistasi jakaa DNA segmentit heidän kanssaan, on mitä todennäköisintä, että olette sukua. Tämä voi auttaa sinua ohjautumaan kohti sitä perheen puolta, jota kohdistaa etsintää. Hyödyllistä, vai kuinka?

Käyttääksesi tätä uutta ilmentymää, klikkaat “Tarkastele DNA yhtäläisyyksiä” -linkkiä:

Seuraavaksi klikkaat jotain sukulaistasi nähdäksesi lisää yksityiskohtia heistä. Jaetut DNA serkut näkyvät aivan sivun lopulla Kromosomi Latauksen alla.

Tämä ilmentymä näyttäytyy kahden sisäänpääsyn kaaviona, missä jokainen rivi edustaa jaettua DNA serkkua (ensimmäinen sarake) ja sinun DNA yhteensopivuutesi (toinen sarake).

Nähtäviä yksityiskohtia jaetuista DNA serkuista

Tässä kaaviossa näet:

  1. Geneettisen yhteensopivan nimen ja linkin yksityiskohtaiseen sivustoon jokaisesta DNA serkusta: Nämä serkut ovat jo sinun DNA yhteensopivuuksien listalla. Ero tässä on, että sukua olevat serkut sekä sinun että tämän toisen välillä näytetään.
  2. Ensimmäinen sarake kertoo prosentuaalisesti sinun ja vasemman puoleisen sukulaisen DNA jakauman, kuten myös arvioidun sukulaisuuden läheisyyden.
  3. Toinen sarake indikoi prosentteina jaetun DNAn toisen serkun ja vasemmanpuoleisen serkun välillä, kuten myös arvio sukulaisuuden läheisyydestä.
  4. DNA segmenttien lukumäärä – toisella nimellä kolmikanta segmentit: tämä segmenttien lukumäärä korreloi kolmen DNA serkun välillä. Nämä ovat todennäköisesti peritty kaikkien kolmen yhteiseltä esivanhemmalta enemmän tai vähemmän etäiseltä ajallisesti riippuen näiden segmenttien lukumäärästä.

Jaettujen DNA serkkujen havaitseminen on lisätyökalu saadaksesi parhaimman tuloksen DNA testistäsi ja edetäksesi genealogisessa tutkimuksessasi. Geneanet DNA tulee jatkamaan tämän työkalun kehittämistä , ja tullaan mahdollisesti päivittämään, joten älkää epäröikö antaa meille palautetta forumilla. Löydä uusia serkkuja tänään!

Katso jakamiani DNA serkkuja

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy