Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

2021 Vuosikatsaus

Kirjoittanut Jean-Yves 13.1.2022

Vuosi 2021 oli tapahtumarikas vuosi, eikä ainoastaan Geneanetille. Vaikkakin tervehtymiseen liittyvät parantumiseen verrattuna vuoteen 2020, taustalla vuoden aikana häiritseviä tekijöitä, mutta se ei hidastanut meitä siirtyä eteenpäin!

Mitä sivustolla oli uutta 2021?

Tärkeimmät parannukset olivat online sukupuut. Ensimmäisenä tuli luomamme automaattisen peukalomerkinnän, joka mahdollisti teidän valita ryhmäkuvasta yhden henkilön erottelu ja valita tämä portretiksi.

Lisäsimme myös mahdollisuuden julkaista monisivuisen asiakirjan, erittäin käytännöllinen 2-sivuisia asiakirjoja, testamenttejä, kirjeitä tai muita asiakirjoja käsiteltäessä. Sinun on myös mahdollista linkittää postikortteja sukupuuhusi, seikka, jota monet teistä on odottanut! Keväällä lisäsimme suotuisia ilmentymiä internet järjestelmään kuten myös etsinnän jäljitykseen, joka näyttää sinulle kaikki tapahtumat, joita ei ole löydetty jonkin henkilön esivanhemmille (syntymä/kaste, avioliitto, kuolema/hautaus).

Siirryttäessä eteenpäin, sisällön tarkistaja tarkastettiin ja sitä parannettiin – tämä auttaa löytämään virheitä kuten nuoren lapsen listautuessa vanhempana. Lisäsimme myös vierailija moodin. Helppo tapa tunnistaa miten muut käyttävät puutasi. Syksyllä päivitimme puusi kotisivua parannetulla käyttöliittymällä ja uusin optioin. Lopuksi yksinkertaistimme muutamien tietokonesivujen näyttöjä avatessa. Lisää parannuksia on tulossa tammikuussa, joten olkaa tarkkaavaisia saadaksenne hyödyn!

Yhteyksienne hallintaa on myös parannettu. DNA-osioon on lisätty muutamia ilmentymiä helpottaaksesi sinua löytämään serkkuja yksinkertaisemmin, ja visuaalisen kromosomiselaimen.

Uusi kokoelma tiedostoja!

Geneanet jatkoi työtään julkaisemalla tiedostoja erilaisista lähteistä, laitoksista, yhteisöistä tai yksityisistä tehdäksemme jokaisesta yrityksestä, mikäli vain mahdollista, mahdollistaaksemme avointa ja vapaata tarkastelua. Tässä tapauksessa, asiakirjoja on Geneanet yhteisön luetteloimia, mikä merkitsee laadukasta läpinäkyvyyttä kaikkien hyödyksi!

Ranskassa pääasiallinen virstanpylväs käsitti Geneanet -yhteisön, joka koski Napoleonin armeijan värväytymisrullat 200 vuotta hallitsijan kuoleman jälkeen: yli miljoonan sotilaan vanhempineen, synnyinpaikkoneen, ja komppaniatiedoin! Lisäksi 150 000 ranskalaisen 1700-luvun sotilasta on lueteltu. Muutamia tietokoosteita on myös lisätty tai laajennettu. Eräitä tärkeitä asiakirjoja sisältäen avioliitojen taulukoita ja väestökirjanpitoja on useiden osastojen osalta saatettu päätökseen. Kuolinilmoituksia ja sukulaisten taulukoita lisättiin. Muutamia harvinaisia kokoelmia julkastiin: poistettuja Vichy -hallintoaikaisia asukkaita, valitsijamiesten luetteloita, preussilaisten Lorrainen v. 1870 asukkaista, jotka halusivat jäädä ranskalaistamisen jälkeen. Työstimme myös nk. Moskovan tiedostoa Sûrté Nationale (Ranskan salainen poliisi), josta tulette kuulemaan paikkoin. Laajin tapahtuma yli kaiken tämän vuoden aikana oli maailman laajimpaan kuuluvan Ancestryn hankinta Geneanetille, mikä mahdollisti meidän saavuttaa yli miljoonien ranskalaisten tärkeitä asiakirjoja ja väestökirjanpitoja, kahdeksan osaston vallankumouksesta 1900-luvun alkuun. Kuulette lisää vuoden 2022 aikana!

Muutamia kansainvälisiä huomioitavaksi

  • Alankomaissa on lueteltu li tuhat rekisteriä, ja entusiastinen vapaahetoisten ryhmä on hyvällä alulla luetteloimassa kaikki 12 provinssia!
  • Italiassa Piedemontin maakunnassa Ranskan rajalla on nyt lueteltu yli 700 avioliiton solmimiset!
  • Espanjassa Aragonin valitsijamiesten luettelo kattaa nyt yli 3600 kuntaa ja kylää – yli puoli miljoonaa nimeä – kiitos muutamien väsymättömien omistautuneiden vapaaehtoisten työn!

Sukututkimuksen teemaprojekteja

Lähes 600 sotilashautausmaata on kokonaan lueteltu, ja Pariisin pääasialliset hautausmaat on saatettu päätökseen, joissa on yli 800 000 nimeä kiitos tehokkaan viikon luetteloinnin. ”Tallentakaa Hautausmaanne” projektin ansiosta, joka mahdollistaa ladata helposti valokuvia hautausmaista käyttämällä älypuhelinappiamme. Tällä hetkellä niitä on yli 4 milj. kuvaketta (11. erityinen hautausmaa viikonloppu tapahtuma järjestettiin 2021). Erityisen mielenkiinnon kohde: Slovenia, missä omistautunut verkosto vapaaehtoisia tekevät laajamittaisia pyrkimyksiä saada siellä olevat hautausmaat dokumentoitua.

Ilminen ”Postikortteja” kokoelmamme on saavuttamassa puolen miljoonan v. 2022, ja sinun puusi kotisivu näyttää tällä hetkellä karusellin historiallisista postikorteista niiltä paikoilta, jotka esivanhempasi liittyvät esivanhempien listan ohella paikkaan.

Lukuisia yhteistyössä olevia sukupuu projekteja käynnistettiin, laajennettiin tai saatettiin päätökseen v. 2021: Ranskan I Maailman Sodan sukupuissa olevat sotilaat, jotka lähetettiin Quebekkiin Lous 14. toimesta 1600-luvulla Filles du Roy luokitteli (miljoonien kanadalaisen ja tämän päivän amerikkalaisen esivanhempia), generals of the Arc de Triomphe in Paris, saksalais-amerikkalaiset perheet General Slocum-höyrylaivan tuhosta v. 1944, liittoutuneiden Sain-Denisin pommituksen v. 1944 uhrit, laivojen uppoamiset ja muut onnettomuudet Ranskassa.

Vuosi 2022 tulee olemaan vuosi Geneanetin kansainvälistä kehitystä, nyt Ancestryn tuella. Yhteistyössä olevat projektit, ilmaisina kaikille, jatkuu Geneanetin avustajien mielenkiinnon ansiosta,ja uusia ilmentymiä ja palveluita on varalla websivustoa varten.

Kaikki Geneanetillä toivottaa teille onnellista uutta vuotta 2022!

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy