Juhli Suomen Itsenäisyyspäivää joulukuun 11. päivään asti ilmaisella Premium kokoelmiemme parissa !   Klikkaa tästä oppiaksesi lisää
Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Tuloksia 13. ”Tallentakaa Hautamme” viikonlopusta

Kirjoittanut Jean-Yves 21.10.2022

Monet Teistä osallistui 13. kerran järjestettyyn “Tallentakaa Hautamme” viikonlopputapahtumaan. Tuhannet kiitokset Teille kaikille! Kohokohtia tälle tapahtumalle ja osallistujille ympäri maailmaa.

Hautakivet nimineen, päivämäärineen ja muiden kirjoituksineen tulevat jonain päivänä häipymään Euroopassa. Useimmiten ennemmin kuin myöhemmin, missä ylikuormitetut hautausmaat ja kirkkomaiden vuokrien umpeutuminen muiden perheiden käyttöön päivittäin. Tallentaaksemme tämän olennaisen perinnön ja mahdollistaaksemme esivanhempien hautakivien perinnön, Geneanet julkaisi vuonna 2014 “Tallentakaa Hautamme” projektin. Päämääränä? Valokuvata hautakivet ja niissä olevat kirjoitukset ja sen jälkeen laittaa ne sähköisesti Geneanettiin mihin ne on lueteltu ja vapaasti kaikkien käytettävissä. Kiitos Teille yli 5 milj. hautamerkkiä on tallentunut!

Koska olemme yhdessä voimakkaampia, pyysimme Teitä osallistumaan 14. – 16. lokakuuta osallistumaan 13. kerran järjestettävään “Tallentakaa Hautamme” viikonlopputapahtumaan. Tuhannet teistä vastasivat kutsuumme, ja yli 100 000 valokuvaa haudoista 32 maasta oli ladattu kuvia Geneanettiin. Bravo ja kiitos kaikille osallistujille!

Hautausmaiden luettelo maittain

Eikö sinulla ollut mahdollisuutta osallistua viime viikonloppuna? Ei hätiä. Projekti jatkuu koko vuoden. Tältä sivulta: https://fi.geneanet.org/hautausmaa-tuleville-sukupolville relevanttia tietoa.

Voit myös kotoasi käsin osallistua ladattujen haudoista otettujen valokuvien luettelointiin valitsemalla “Haudat” yhteistyössä olevan työkalumme kanssa osoitteesta: https://fi.geneanet.org/indexation/

He osallistuivat “Tallentakaa Hautamme”

Maailman neljän kolkan vapaaehtoiset valokuvasivat hautuumaita ja armeijan alueita muistomerkkeineen ja mahdollistivat kaikille löytää esivanhempiensa hautapaikat. Tässä muutamia:

Pierre-Yves Lambert, Belgia (pylambert)
Menen usein 30 – 40 km:n pyöräretkille . Maaliskuussa 2021 lähdin valokuvaamaan viittä hautausmaata Hainutin maakunnassa (Gerpinnes et Tournai), missä äidinpuoleset isovanhemmat ja iso-isovanhemmat lepäävät kuten myös esivanhempien joukosta perheiden nimiä. Jälkeenpäin aloin ottaa valokuvia niin monesta kuin vain kykenin niin usealta hautausmaalta, myös kirkkojen sisätiloista aloittaen Tournaisista jatkaen pyöräilymatkan etäisyydellä kotikaupungistani (Vilvorde) Flaamilaisen Brabantin maakunnassa, Antuwerosta ja Itä Flanderista. Kesäkuusta 2022 lähtien olen keskittynyt hautamerkkeihin kirkon ympärillä oleviin ja sisällä oleviin ja sotien muistomerkkeihin.

France Rivet, Kanada (francerivet)
Syksyllä 2020 huomasin “Tallentakaa Hautamme” projektin , joka osoittautui oivalliseksi mahdollisuudeksi vapauttaen pandemian rajoituksista. Siitä lähtien olen ollut koukussa! Jatkan valokuvaamista, mutta mikä minulle on tärkeintä, on Quebeckin hautausmaiden laaduntarkkailu ja niiden luettelointi. Olen iloinen saadessani osallistua tähän merkitykselliseen projektiin ja todeta rakentavien ehdotusten tietojen laadun parantamisen otetun vakavasti. Se on todellinen moottori jatkaa ajankäyttöäni kaikkien sukututkijoiden hyväksi linkillä tai mielenkiintoa aluetta kohtaan.

Jaime Isidoro Leyton Zoto, Chile (jleytonzoto)
Opin ensin “Tallentakaa Hautamme” projektista Geneanetin blogista kaksi vuotta sitten. Olin vieraillut kyläni hautausmaalla ja todennut erittäin mielenkiitoisesta tiedosta siellä, mutten oikein tietänyt projektista siihen aikaan, joten kuvasin vain niitä hautoja, joita lähinnä tutkin. Mielestäni tämä projekti on erittäin hyödyllinen. Asuin kaukana alkuperäisestä kylästäni, ja halusin katsella siellä olevia hautakiviä uudelleen. Ajattelin, että joku toinen mahtaisi haluta vierailla Olmuen hautausmaalla Valparaison alueella Chilessä, minne olin hiljattain muuttanut. Vaimoni kanssa jaoimme hautausmaan useaan osioon valokuvaten rivi riviltä aloittaen vanhimmasta osasta. heille, jotka haluaisivat liittyä meihin, neuvomme olisi vaivautua ottaa mahdollisimman selkeitä kuvia luettelijoiden työn helpottamiseksi.

Mikäli olet “Tallentakaa Hautamme” projektiivin aktiivi tai mikäli olet sen ansiosta tehnyt merkittävän löydön, jaa meillekin kommenteissa se mainiten missä olet ottanut valokuvia.

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy