Juhli Suomen Itsenäisyyspäivää joulukuun 11. päivään asti ilmaisella Premium kokoelmiemme parissa !   Klikkaa tästä oppiaksesi lisää
Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Onko DNA:si Geneanetissä? Lisää puusi löytääksesi yhteisiä esivanhempiasi yhteensopivuuksiesi kanssa!

Kirjoittanut Jean-Yves 14.11.2022

Olet testauttanut DNA:si Ancestryllä, 22andMe:llä, MyHeritagellä, FamillyTree DNA:lla tai Living DNA:lla, ja ladannut DNA tiedostosi Geneanettiin? Mikäli sinulla on juuria Euroopassa, ja haluat löytää serkkujam varmista sukupuusi lataus Geneanettiin ja linkitä DNA:si siihen!

Genettinen sukututkimus — rakentamalla autosomaattisen DNA:n (atDNA) avulla yhteensopivuuksia — on tehnyt suuria ponnistuksia viimeisten vuosien aikana. Monta tiilimuuria on purettu aikaisempien tuntemattomien serkkujen, jotka voivat kertoa tarinoita perheenjäsenistä, jotka jäivät Eurooppaan, tai auttaa sukupuutasi tuntemattoman isän tunnistamisessa. Geneanetin kromosomi selain ja muut DNA työkalut voivat auttaa osoittamaan yhteisistä esivanhemmista. Etene lisäämällä puusi Geneanettiin ja linkittämällä DNA:si siihen!

Geneanetillä on kehittyneet yhteensopivat algoritmit puiden vertailuun ja mikäli sinulla ja jollain serkkusi molemmat olette linkittäneet DNA:nne puihin, teidän on mahdollista tuniistaa välittömäti yhteisen esivanhemman — nimet ja paikat ovat yleisesti osoitettu DNA yhteensopivuuksien sivustolla. Mikäli olet Premium jäsen , yhteensopivuus on automaattista; voit arvioida yhteensopvuutta välittömästi! Älä unohda, että voit koota DNA hälytyksiä siten, että korkea ja keskiverto varmuudella yhteensopivuudet synnyttää hälytyksiä (klikkaa profiilia, valikon Uutiskirjeet, sarkain DNA yhteensopivuudet).

DNA vetoketju tiedoston lataus on helppoa.

Alkajaisiksi lataat DNA tiedostosi – mikäli et jo ole tehnyt sitä: Opi miten sivustoa testiä tehdessäsi, tai lue käsikirjastamme DNA avuste sivustolta. Älä avaa vetoketjutiedostoa, sillä voit ladata sen Geneanettiin sellaisenaan kuin se oli ladatessasi sen lähteen sivustolta. Mikäli sinulla on Geneanetissä puu, linkitä DNA:si itsellesi (tai siihen perheen jäseneen, jonka pakkauksen latasit) puussasi (katso alhaalta). Muista, että voit lisätä DNA tiedoston Geneanettiin ja linkittää tai poistaa linkki puusta halutessasi.

Kaikki yleinen sukututkimuksen sivustot ja ohjelmat sallii sinun viedä puusi GEDCOM muodossa..

Joko sinun DNA:si on Geneanetissä? Nyt o aika lisätä puu! Tietenkin voit aloittaa kirjoittamalla perheesi jäsenet, mutta mikäli sinulla jo on puusi verkossa toisella sivustolla tai off-line sukututkimusohjelmistossa, voit tallentaa kaikki ne tiedostot ja viedä vain GEDCOM tiedosto puustasi, minkä jälkeen tuoda se Geneanettiin. Mikäli sinulla on valokuvia tai skannattuja asiakirjoja puussasi, pidä mielessäsi, että GEDCOM tallentaa vain tiedostoja puista eikä media tiedostoja (kuvia PDF). Ilmaisjäsenillä on 1 Gb henkilökohtaista tilaa käytettävissään mediatiedostolle; Premium jäsenet saavat 10 Gb. Kysymyksiä? Käyhän Forumilla saadaksesi tukea, tai avaa tukilipuke mikäli olet Premium jäsen!

Geneanet Lataus Windowsille, MacOSX:lle, Linux:lle merkitsevät puusi mediatiedoston linkin henkilökohtaiseen tilaasi Geneanetissä.

Nyt voit linkittää DNA profiilisi ja ne perheenjäsenet mikäli käytettävissä puusi.. Pidä myös mielessäsi, että elossa olevat henkilöt ovat piiloitettuina oletuksina yksityisistä syistä. Voit kuitenkin kysyä yhteensopivalta vierailijalupaa, tarkastella heidä puutaan; ja yhteinen esivanhempi vuosisatojen takaa tulee näkyviin. Lukekaa askel askeleelta DNA-pakkaukseemme linkitetyt neuvot ja olet valmis!

DNA pakkaus linkitettynä henkilöön puussa on helppo todeta yhteensopivuuksien sopivuus.

Olkaa ystävällisiä ja toimittakaa kysymyksenne forumillemme

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy