Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Uutta Geneanetissä: runsaampi, tiiviimpi etsintöjen tulosnäyttö!

Kirjoittanut Jean-Yves 22.2.2023

Uusi etsinnän tulossivusto tulee kiihdyttämään etsintääsi näyttämällä tietoa tiiviimmällä, selkeämmällä, visuaalisesti rikkaammalla esityksellä. .Kokeile helpompaa, tehokkaampaa etsintää tänään!

Olemme innoissamme kertoessamme uudesta etsinnän tulosten sivustostamme! Ennen kuin teemme sen, kertokaamme kuitenkin hieman tutkimuksesta yleensä.

Sukututkijat tänä päivänä kuluttavat paljon aikaa seulomalla verkon tietokantoja, yrittämällä löytää asiakirjoja, joita kannattaisi tarkastella tai katsoa johtolankoja muiden puista: lähteitä, asiakirjoja tai jopa valokuvia. Järkevät sukututkijat tietävät eräitä etsinnän vihjeitä ja kikkoja, jotka toimivat useimpiin tietokantoihin esim. valitsemalla kehittyneempiä etsinnän optioita (mikäli käytettävissä) avainsanoin, aikarajoilla, maantieteellisellä kauhomisella jne. käyttämällä villejä kortteja pääsemällä kirjoitusasujen variantioista; tai rajaamalla etsintä tietynlaisen asiakirjan tyyppiin tai jopa yksittäiseen kokoelmaan. Perustietoa voi usein löytää helposti henkilötiedoista (syntymä/avioliitto/kuolema) tai väestörekisteristä, mikäli alkuperäinen kirjoitusasu ja luetteloidut kopiot ovat ajan tasalla, mikä tapauksissa ei aina ole!

Kaikesta huolimatta me kaikki tiedämme löytämällä tiedon kultahippusia ei useimmiten ole yksittäisten onnekas etsintä vaan jatkuvasti toistuvaa prosessi tarkentamalla etsintää muutaman kerran kunnes supistamme etsinnän tuloksia helpommin käsiteltävään määrään tarkisteltavaksi. Tämä on osittain etsittäessä esilisää, jolla on yleinen nimi, sinun on tarkistettava monia vihjeitä tietääksesi, että kyse ei ehkä ole oikea henkilö. Tässä kohdin etsinnän tulossivusto astuu kehiin: se auttaa sinua päättämään, mikäli sinun tulisi ajaa etsintä uusin suodattimin tai aloittaa tulosten työstämistä. 6000 000 tulosta eivätkä etusivun näytä olevan relevantteja? Vai joko sinulla on ne jo? Aika tarkentaa! Ehkä tuloksesi ovat tietämäsi epäluotettavia monen vihjeen ”saastuttamia”, kuten erheellisenä puuna? Suodata se taivaan tuuliin!

Geneanetin tulossivustolla on nyt uusia jännittäviä ilmentymiä:

  • Tiiviimpi, visuaalisesti muhkeammalla layoutilla, mahtavalla uudella ilmentymällä: mitä tahansa etsinnän tulosta, jota jo olet katsonut näkyy liputettuna harmaalla taustakuvana. Tämä auttaa sinua työstämään etsinnän tuloslistaasi ja säästämään aikaasi muistuttaen sinua mitä jo olet nähnyt! (Huomio, että tämä ilmentymä on tallessa siivottuasi selaimesi kakut).
Rikkaampi, tiiviimpi esitys tehokkaimpiin etsintöihin
  • Syntymä, avioliitto ja kuoleman asiakirjat henkilöstä ovat nyt ryhmitelty yhdelle riville erillisen rivin sijaan, jokaisen tapahtuman paikan näyttö; uusi ikoni ilmaisee asiakirjan tapahtuman tyypin.
Tule tuntemaan nämä ikonit, ne säästävät aikaasi!
  • Peukalonjäljet ovat nyt nimenomaan eri asiakirjoille. Mikäli etsinnän vihje on henkilökohtainen puussa, jolla on valokuva, tämä ilmenee välittömästi etsinnän tuloksissa! Tämä on mahtava visuaalinen johtolanka sukututkijoille — ehkäpä tuolla puulla on muitakin perhevalokuvia!
  • Pienet ylöspäin viittaavat nuolet indikoivat yhdestä tai molemmista vanhemmista, on ryhmitelty yhteen, ja nuolet alaspäin viittaavat lapseen tai lisättyihin lapsiin. Silmäile pikaisesti mikäli etsinnän vihjeessä on tietoja, mitä sinulla ei ole!
  • Lähteen kuvailut: käyttäjätunnukset ja kokoelmien koodit on sijoitettu uudelleen koko tekstin kuvauksin. tämä auttaa sinua ymmärtämään yksinkertaisimmin, mistä tieto on tullut esim. arkiston tai puun esim. ”Arkistot: Saksa, Avioliitot, 1558 – 1929” sen sijaan kuin ”Keräilyt1473009”; ”Patlmn:n sukupuu” sen sijaan kuin ”pal1mn”.
  • Uusia suodattimia: rajaa etsintä. Esipolvien numeroon (suorat sukupuun omistajan esivanhemmat); rajaa etsintä ei-Premium tuloksiin (ilmaisjäsenille); syntymä, avioliitto tai kuoleman tapahtuma minä yhdistelmän hyvänsä (Premium jäsenille).
  • Kaksi uutta lajitteluoptiota: etunimi ja lähteen käyttäjänimi, sukunimen lisäksi ja vuosiluku, mahdollisuutena lisätä useampia kriteerejä esim. käyttäjänimi+vuosi nähdäksesi varhaisimman vuosiluvun jonkun sukupuussa olevan asiakirjan.
  • Käänteinen lajittelujärjestys: esim. A:sta Z:ään tai Z:stä A:han.
  • Nopeatko nettiyhteydet käytettävissä? Sataan tulosta per sivu viidestäkymmenestä!
  • Suora linkki etusijalla etsinnän kriteerien osiosta (Premium jäsenet).

Kokeile uutta etsinnän tuloslistaa nyt!

Etsi Geneanet

Muistutus, Geneanetin kehittynyt etsintä – tarjouksena villit kortit, aviopuolison etsintä ja henkilön partnerit, nimi ja nimivarianttien paikat, lähialueet 200 km:n säteellä. Tehosta etsintääsi edullisella Premium jäsenyydellä !

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy