Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Geneanet DNA: miten varmuuskopioida tietonne

Kirjoittanut Jean-Yves 20.11.2023

Joulukuun 20. 2023 koko Geneanet DNA osio poistetaan lopullisesti sivustoltamme. Jotta tallentaa DNA yhteensopivuutenne analysointi, pyydämmekin Teitä lataamaan ennen tätä päivämäärää DNA serkkujenne lista (sisältäen muistiinpanonne) ja yhteensopivien kromosomien segmentit DNA serkuistasi. Tässä miten tehdä se.

Klikkaa DNA valikosta ”Tarkastele DNA yhtäläisyyksiä”. Voit viedä koko listan löydetyistä serkuista, tai suodattaa tämä lista nähdäksesi relevantimmat yhteensopivuudet. Tehdäksesi se, klikkaa ”Suodatin” näppäintä ylhäällä oikealla, valitse tämän jälkeen kriteerisi ja vahvista. Esim. voit rajoittaa listan serkkuihin, joilla on vähintään yksi segmentti suurempi kuin 10 M, ja jolla ainakin yksi segmentti muodostaen yli 1000 SNP:tä.

Seuraavaksi vierität alas vasemmalle yhteensopivien listalle ja klikkaat ”Vie CSV tiedosto muotoon”. Sinulle tulee kaksi mahdollisuutta; klikkaa mikäli haluat julkaista latauksen.

Kukin tiedosto kopioituu tietokoneellesi ja voit lukea ne milloin haluat laskentataulukko ohjelmistolla (Excell, LibreOffice Cale jne.) . Mikäli haluat tallentaa tämän tiedoston pitkällä tähtäimellä, varmista, että tallennat nämä tiedostot turvallisessa paikassa, koska näitä tiedostoja ei voi ladata uudelleen lopullisen Geneanet DNA sulkemisen jälkeen. Mikäli olet ladannut enemmän kuin yhden DNA tiedoston Geneanet DNA:han, sinun on vietävä CVS tiedosto jokaisesta.

Ennen Geneanet DNA:n poistoa (Opi lisää), muista myös merkitä haploryhmäsi (23andMe DNA tiedostosi ja viime aikaisista Ancestrystä ja MyHeritagesta). Ne näkyvät DNA työpöydällä, käytettävissä valikon merkin ”Geneanet DNA kotisivulla”.

Meitä surettaa sulkea tämä Geneanetin historian luku, mutta olemme innokkaita kirjoittamaan seuraavat luvut kansanne. Kiitos uskollisuudestanne.

Voit aivan vapaasti kommentoida ihania Geneanet DNAssa tekemiäsi löydökstä.