Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Geneanet vuonna 2023: katsaus runsaaseen vuoteen

Kirjoittanut Jean-Yves 22.1.2024

Vuosi 2023 on ohi! Nyt on aika tehdä tilannekatsaus kuluneeseen vuoteen ja palauttaa mieleen tärkeimmät uudet kehityskohteet, joista osa on saattanut jäädä huomaamatta.

Mahtavia kehityksiä, jotka tulevat kiihdyttämään sukututkimustasi

Korostamme muutamia muutoksia sivustollamme, joiden joukossa monia:

 • Kokonaisvaltainen huolto etsinnän sivustosta helmikuussa: Tämä uudelleenmuokkaus ensinnäkin näyttää puusta virtaviivaisen etsintätuloksen vain yhdellä rivillä henkilöä kohden sen sijaan kuin yksi rivi tapahtumaa kohti (mikä aikaisemmin saattoi johtaa kolmen rivin näytöllä samasta henkilöstä: syntymä, avioliitto, kuolema). Lisäksi on uusia ikoneja ilmestynyt jokaisen tuloksen viereen selventämään luonnetta: puu, indeksin, hauta, julkaisuja, kuolinilmoitus jne. Voit heti nähdä mikäli valokuvan todistus tai kuva liittyy ehdotettuun tulokseen!
 • Kokonaisvaltaine Premium ”Yhteensopivuudet” ilmiöt, nyt marraskuusta lähtien kutsuttuina ”Vihjeet”. Algorytmi henkilöä kohden eikä nyt tapahtumaa kohden, näyttää tulokset täydellisemmiltä tiedoilla ensin, ja tekee lisätiedot näkyvimmiksi. Muutokset säästääksesi sinun aikaasi!
 • Myös marraskuussa, ”Etsi sukulaisia” ilmiön julkaisu, mikä mahdollistaa sinun verrata puutasi muihin Geneanetin puihin, jotta löytäisit automaattisesti genealogisia serkkujasi, joiden kanssa voit olla yhteydessä tai jopa tunnistaa perheen sidoksia Geneastarin kuuluisuuksiin!
 • Lopuksi varasimme sinulle kaksi mainiota lahjaa vuoden päätteeksi: Ensinnäkin loimme Vintage Postikorttien kokoelmasta erityisen ”Joulu ja Uusi Vuosi” kategorian, sisältäen 6000 korttia, joista valita ja lähettää alkuperäisen vintage tervehdyskortin juhlapyhien aikana. Ja nyt sinulla on mahdollisuus automaattisesti tuottaa ja tulostaa perhekirjasi Geneanet sukupuustasi muutamilla kielillä. Mahtavia lahjaideoita perheellesi!

Satoja miljoonia tallenteita lisätty

Vuosi 2023 on ollut hedelmällinen vuosi! Olemme jalostaneet tietokantaamme muutamin sadoilla miljoonilla henkilöillä ympäri Eurooppaa, erityisesti Ranskassa, Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Itävallassa, Unkarissa, Slovakiassa, Romaniassa, Latviassa, Liettuassa, Begiassa ja Alankomaissa ja nuo vain pääpiirteittäin.

Tässä yksityiskohtaisesti olennaisimmat päivitetyt maittain:

Ranska
Täydellinen luettelo 12 Ranskan departementeista (maakunnista) yli 150 milj. henkilöä.

Espanja
Tuhannen espanjalaisen sukunimen etymologia lisätty

Belgia
Lisätty yli 300 000 rukouskorttia viitaten yli miljoonaan henkilöön.

Alankomaat
– Päivittämällä henkilötietojen luettelot saavuttaen kokoelman yli 84 milj. henkilön määrän.
– Lisäämällä hollantilaisen Itä-Intian Komppanian työntekijöiden luettelon (miljoona henkilöä).
– Melkein miljoona kuolinilmoitusta julkaistu sähköisesti.
– Lisätty 140 000 lueteltua asiakirjaa Delpher -kirjastosta, saavuttaen 16 milj. henkilön määrän.

Sveitsi
4000 seurakunta rekisteriä (ts. 1.2 milj. kuvaketta) Vaudin kanttoonista julkaistu sähköisesti.

Itävalta
Sähköisiä julkaisuja 31 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Unkari
Sähköisiä julkaisuja 26 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Slovakia
Sähköisiä julkaisuja 14 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Romania
Sähköisiä julkaisuja 3 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Latvia
Sähköisiä julkaisuja 19 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Viro
Sähköisiä julkaisuja 4 milj. lueteltuja henkilötodistuksia.

Ruotsi
Sähköisiä julkaisuja 38 milj. lueteltuja henkilötodistuksia ja väestökirjanpitoja.

Norja
Sähköisiä julkaisuja 23 milj. lueteltuja henkilötodistuksia ja väestökirjanpitoja.

Suomi
Sähköisiä julkaisuja 75 milj. lueteltuja henkilötodistuksia ja väestökirjanpitoja.

Lopuksi lisäsimme yli 100 000 eurooppalaisen sukunimen etymologiaa.

Erinomainen edistys kiitos Geneanetin yhteistyön

Joka vuosi olemme iloisia saadessamme turvautumaan mielenkiintoonne, vuorovaikuttamaan kanssanne ja tulla tapaamaan teitä. Meillä oli tilaisuus tavata eräitä teistä Rootstechissä Pariisissa tai Ruotsissa pidettävässä sukututkijoiden kongressissa. Olemme myös pyrkineet koko vuoden tukea Teitä tutkimuksessanne uutiskirjeemme välityksellä tai blogimme vihjein, sukututkimuksemme uutisnäytöllä ja miten-artikkeleillamme.

Olemme myös julkaisseet tai jatkaneet monia projekteja, joiden tarkoitus on helpottaa sukututkimusta koko yhteisölle, ja moni teitä vastasivat! Vuosi 2023 oli merkitty monen yhteistyössä olevien edistyminen digitoinnin ja luetteloimisen projekteina ympäri maapallon. Luetelkaamme erityisesti muutamia:

 • Armeijan koollekutsumisluettelot yli 1.2 milj. eurooppalaisen Napoleonin armeijan sotilaan luettelointi, jota Ranskan ja Espanjan lehdistö ylisti!
 • Moskovan tiedosto, joka koski muutaman sadan tuhannen henkilön Ranskaan maasta muuttaneiden luettelo.
 • Pariisissa notariaattien vahvistamien miljoonien asiakirjojen digitointi ja luettelointi.
 • Lukuisten espanjalaisten vaaliluetteloiden indeksointi.
 • Italiassa Turinin provinsissa kaikkien siviilirekistereiden luettelointi 1800-luvun alusta.
 • Jatkuva Geneastar sivuston rikastuttaminen, jossa nyt on yli 18 000 kuuluisten henkilöiden sukututkimus.
 • Yhteistyössä oleva sukupuu 83 hollantilaisen kalastajan uhrien kunniaksi, joka julkaistiin 2023 Paesens-Moddergate onnettomuuden 1883 kattaen tällä hetkellä yli 1200 henkilöä.
 • Hyvässä käynnissä edistyvä ”Filles du Roy” (josta n. 20 milj. amerikkalaista ja kanadalaista polveutuvat) yhteistyössä oleva sukupuu, johon yli 120 sukututkijaa osallistuu.
 • General Slocumin jatkuva yhteistyössä oleva sukupuu, luotu lähinnä saksalaisten uhrien kunniaksi, joka tapahtui New Yorkissa 1904, jolloin ennen julkaisemattomia ja mielenkiitnoisia asiakirjaa löytyi.
 • Muutamia vähän tunnettuja ja julkaisuja Bernadotteista, Napoleonin -valtakunnan marsalkasta, joka loi tämän päivän Ruotsin kuninkaallisen dynastian.
 • New Yorkin Maantieteellisen Syntyneiden Luettelon jatkaminen luettelointia ja USA:n Merivoimien kutsuntaluettelot.
 • Unohtamatta massiivista ja kansainvälistä — osallistumista Tallentakaa Hautamme projektiin, joka mahdollisti 6 milj. haudan valokuvaamisen ja luetteloinnin virstanpylvään. Erityinen kiitos poikkeuksellisesta ja tuesta tälle projektille kuuluu pääasiallisille osallistujille: bonusventus Espanjasta, chateau17 ja c11949 Ranskasta, sebadera ja colibri75 Belgista, oguedavidgmail.com Sveitsistä, m2 javorn1 ja japanapa Sloveniasta, stressless Saksasta, levander Ruotsista, trudek Alankomaista, kjwhite USA:sta, just3thougths ja sjdeez Australiasta.

Kaikkinensa melkein 32 milj. henkilöä on lueteltu Geneanettiin näiden yhteistyössä olevien välityksellä. Valtavat kiitokset ponnistuksista, johon kuului 35 000 henkilöä!

Ottakaamme tämä tilaisuus varteen muistuttaen Teitä näiden projektien hedelmä tehdyn vapaaehtoisesti kaikille olennaisin periaattein, mikä tekee Geneanetistä harvinaisen: kaikki mikä on jäsenten osallistumaa sähköisesti jää käytettäviksi, ilmaista kaikille Geneanet jäsenille!

Kiitos Teille kaikille tuestanne ja osallistumisestanne!

Mikäli jäit paitsi enemmälle osalle uutisaiheille vuoden aikana, harkitse uutiskirjeemme tilausta tästä (uutisia ja vihjeitä) ja fokukseemme (kokoelmien päivitykseen ja yhteistyössä oleviin projekteihin).

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy