Geneanet > Lähteet > Blogi > Geneanet

Uusi kokoelma: Saint Helena Medale

Kirjoittanut Jean-Yves 22.4.2024

Napoleon I hallituskauden aikana runsaat miljoona miestä Ranskasta ja valloitetuilla alueilla Euroopasta pestattiin Grande Arméehen. Vuonna 1857 hallitsijan Napoleon III lanko palkitsi veteraaneja Saint Helena Medalella. Tutki uutta 200 000 miehen kokoelmaa käsittävää — muutaman valokuvan kera!

Geneanetillä meillä on muutamia genealogisia lähteitä Napoleonilaiselta kaudelta /1799 – 1815)— yli 1,1 lueteltuja sotilaasta, patsaita, postikortteja ja tietenkin Geneastarissa Hallitsijan sukututkimus — ja olemme jännittyneinä esittäessä uusimman kokoelmamme: yli 200 000 Saint Helena Medalin vastaanottajan luettelo!

“Grognards” (vanha sotilas)

Napolèonin lanko Napolèon III päätti 1857 kunnioittaa veteraaneja Vallankumouksen /1792) ja Waterloon (1815) kausien välisenä aikana joka katsotaan merkiksi Napolèonilaisten aikakauden sotien loppuneen. Kaikki päättyneiden aseistautuneiden miesten — ranskalaiset, mutta myös belgialaisten, italialaisten jopa saksalaisten — joilla oli mahdollisuus todentaa armeijan palveluksensa vuosien 1792 ja 1815 välisenä aikana, olivat oikeutettuja Sain Helena Medalin vastaanottajia, nimetty pienen eteläisellä Atlantilla sijaitsevan saaren mukaan, minne hallitsija oli karkoitettu loppusijoitukseen ja kuolleen siellä 1821.

Noin 405 000 entistä sotilasta oli ylpeitä mitalin vastaanottajia. Uusi kokoelmamme on yli yli puolen luettelo heistä; monia sisäänpääsyjä on linkitetty arkistoasiakirjoihin, eräissä on valokuvia tai piirroksia. Ranskalaiset vapaaehtoiset työstävät edelleen luettelointia täydentäen puuttuvia sotilaita Archives Départementalsista (Maaakunta Arkisto) ympäri Ranskan. Varmistaudu lukemaan FAQistamme lisätietoja.

Ensimmäisen armeijan palveluksesta viisikymmentä vuotta tai enemmän myöhemmin Saint Helena Medalin saaneet olivat v. 1857 vanhoja miehiä. Lähde BNF-Gallica.

Nämä sotilaat nimittivät itseään “Gorognardeiksi” — The Complainers (valittajat) — Napolèon oli kutsunut heitä heidän protestoivan myöhäistä maksua, mudassa ja kylmissä sääolosuhteita katastofraalista venäläistä kampanjaa!

Useasta asiakirjasta on luettavissa sotilaan syntymäpaikka ja -aika, tärkeä johtolanka tutkittaessa syvemmin seurakuntien asiakirjoja — kokeile etsiä tänään!

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi. Kirjaudu sisään / Rekisteröidy